/
/
/
Popečeni jurčki s parmezanom

Popečeni jurčki s parmezanom

Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana, ampak zelo okusna jed.

Nabiranje gob je odlična zabava z več vidikov. V prvi vrsti dobimo okusne sestavine za kosilo ali večerjo, obenem pa se še sprehodimo in razmigamo po jesenskem gozdu. Tak sprehod je pravi balzam za dušo in telo.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Pečenje
20 min

Sestavine

2-3 večji jurčki ali več manjših
4 rezine kruha
1 dl oljčnega olja
1 zvrhana žlica sesekljanega peteršilja
1/2 stroka česna
1/2 žličke Bio provansalske soli

Priprava

V oljčno olje zamešamo Bio provansalsko sol, peteršilj in drobno sesekljan česen. Debelejše rezine kruha namažemo z začinjenim oljem in popečemo na vroči rebrasti ponvi. Če je nimamo, pa na navadni. Medtem narežemo jurčke na 0,5 cm rezine in jih prav tako premažemo z oljem. Ko je kruh pečen, v isti ponvi popečemo še jurčke, le nekaj minut na vsaki strani zadostuje.

Ko jurčke obrnemo, lahko na popečeno stran naložimo rezine parmezana, da se malo zmehča. Ali pa jih potresemo z naribanim parmezanom potem, ko jih lepo razporedimo po kruhu. Po vrhu potresemo še s sesekljanim peteršiljem.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Oglejte si

Podobne recepte

ZELENJAVA IZ PEČICE S POPEČENIM SIROM
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...
KARAMELIZIRANA ČEBULA
20 min
Praženje
Karamelizirana čebula je nepogrešljiv dodatek v pravem domačem hamburgerju in sendvičih nasploh, odlična pa je tudi kot priloga k mesu...
PEČEN KROMPIRČEK
70 min
Pečenje
Če spomladi dobiš izvrsten mlad krompir, najboljši je kifeljčar, potem za izvrstno kosilo ali večerjo potrebuješ le še dobro sol...