
Popečeni jurčki s parmezanom
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana, ampak zelo okusna jed.
Nabiranje gob je odlična zabava z več vidikov. V prvi vrsti dobimo okusne sestavine za kosilo ali večerjo, obenem pa se še sprehodimo in razmigamo po jesenskem gozdu. Tak sprehod je pravi balzam za dušo in telo.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
2-3 večji jurčki ali več manjših
4 rezine kruha
1 dl oljčnega olja
1 zvrhana žlica sesekljanega peteršilja
1/2 stroka česna
1/2 žličke Bio provansalske soli
Priprava
V oljčno olje zamešamo Bio provansalsko sol, peteršilj in drobno sesekljan česen. Debelejše rezine kruha namažemo z začinjenim oljem in popečemo na vroči rebrasti ponvi. Če je nimamo, pa na navadni. Medtem narežemo jurčke na 0,5 cm rezine in jih prav tako premažemo z oljem. Ko je kruh pečen, v isti ponvi popečemo še jurčke, le nekaj minut na vsaki strani zadostuje.
Ko jurčke obrnemo, lahko na popečeno stran naložimo rezine parmezana, da se malo zmehča. Ali pa jih potresemo z naribanim parmezanom potem, ko jih lepo razporedimo po kruhu. Po vrhu potresemo še s sesekljanim peteršiljem.
Kategorije
Oglejte si