
RIŽOTA Z BUČO
Buče so nam na voljo celo jesen in zimo. Iz njih lahko pripravimo veliko okusnih jedi, tudi odlično in okusno rižoto z bučo.
Priprava je enostavna in hitra, vse namreč skuhamo v enem loncu. To je res prava rižota za dušo.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
250 g riža za rižote
250 g piščančjih prsi (lahko tudi brez mesa)
2-3 korenčki
1/2 rdeče paprike
250 g buče (muškatna, hokaido)
1 čebula
2 žlici olivnega olja
1-2 žličke Biogette s kurkumo
pol žličke naribanega ingverja
Parmezan
Sesekljan peteršilj
Priprava
Čebulo sesekljamo in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo žličko Biogette s kurkumo in na kocke narezano meso (rižoto z bučo lahko pripravimo tudi brez mesa) ter dobro popečemo. Nato dodamo na kolesca narezan korenček in na kocke narezano papriko. Pražimo 10 minut in medtem po potrebi olupimo bučo, ki jo prav tako narežemo na kocke. V ponev najprej dodamo riž in ga kratko popražimo, nato pa še bučo ter zalijemo z vrelo vodo, da je riž pokrit. Kuhamo 15 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi še zalijemo z vrelo vodo, da rižota ni presuha, ter dodamo Biogetto s kurkumo, če rižota ni dovolj začinjena. Ko je riž kuhan, jo pustimo 5 minut počivati, nato dodamo pest naribanega parmezana in premešamo. Na krožniku posujemo s sesekljanim peteršiljem.
Kategorije
Oglejte si