/
/
/
RIŽOTA Z BUČO

RIŽOTA Z BUČO

Buče so nam na voljo celo jesen in zimo. Iz njih lahko pripravimo veliko okusnih jedi, tudi odlično in okusno rižoto z bučo.

Priprava je enostavna in hitra, vse namreč skuhamo v enem loncu. To je res prava rižota za dušo.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje
30 min

Sestavine

250 g riža za rižote
250 g piščančjih prsi (lahko tudi brez mesa)
2-3 korenčki
1/2 rdeče paprike
250 g buče (muškatna, hokaido)
1 čebula
2 žlici olivnega olja
1-2 žličke Biogette s kurkumo
pol žličke naribanega ingverja
Parmezan
Sesekljan peteršilj

Priprava

Čebulo sesekljamo in prepražimo na oljčnem olju. Dodamo žličko Biogette s kurkumo in na kocke narezano meso (rižoto z bučo lahko pripravimo tudi brez mesa) ter dobro popečemo. Nato dodamo na kolesca narezan korenček in na kocke narezano papriko. Pražimo 10 minut in medtem po potrebi olupimo bučo, ki jo prav tako narežemo na kocke. V ponev najprej dodamo riž in ga kratko popražimo, nato pa še bučo ter zalijemo z vrelo vodo, da je riž pokrit. Kuhamo 15 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi še zalijemo z vrelo vodo, da rižota ni presuha, ter dodamo Biogetto s kurkumo, če rižota ni dovolj začinjena. Ko je riž kuhan, jo pustimo 5 minut počivati, nato dodamo pest naribanega parmezana in premešamo. Na krožniku posujemo s sesekljanim peteršiljem.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

RIŽOTA Z BUČO

Biogetta s kurkumo

5,90 

Oglejte si

Podobne recepte

PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI
40 min
Kuhanje, Praženje
Paella z morskimi sadeži je ena najbolj znanih španskih jed, ki prihaja iz Valencie. Valencijci paello štejejo za enega od...
AJDOVA KAŠA S ŠPARGLJI
30 min
Kuhanje, Praženje
Ali veš, da vsebuje ajdova kaša s šparglji 15 % visoko kakovostnih in lahko prebavljivih beljakovin, ki jih telo skoraj...
RIŽOTA S ČEMAŽEM IN KAMUTOM
30 min
Kuhanje, Praženje
Rižota s čemažem in kamutom je spomladi obvezno na našem jedilniku. Najboljši zanjo je namreč sveži čemaž. Lahko jo pripraviš...