SATARAŠ

SATARAŠ

Poleti, ko so vrtovi polni paradižnika, paprike, čebule… je idealen čas, da si pripraviš odličen sataraš, čez pa naribaš še parmezan. Božansko… Lahko ga pripraviš več, zamrzneš in v tej okusni jedi uživaš tudi pozimi. Ta recept je še od moje stare mame, ki je vedno imela velik vrt, kjer sem ji včasih rada pomagala. Rekli smo mu »tenstan paradajz«.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje
40 min

Sestavine

4 zreli paradižniki
1 paprika
1 čebula
4 jajca
1 žlička sladkorja
Poper
Bio mediteranska sol
Parmezan

Priprava

Prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezan olupljen paradižnik in papriko, začinimo z Bio mediteransko soljo, poprom in žličko sladkorja. Paradižnik najlažje olupimo tako, da ga za minuto potopimo v vrelo vodo.

Kuhamo pol ure, da se zgosti. Dodamo razžvrkljana jajčka in počasi kuhamo, da zakrknejo. Obrnemo in posujemo z naribanim parmezanom, da se stopi. Za lepši izgled lahko jajca tudi cela ubijemo v ponev, da zakrknejo na paradižniku.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

SATARAŠ

Bio mediteranska sol

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

Popečeni jurčki s parmezanom
20 min
Pečenje
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana,...
ZELENJAVA IZ PEČICE S POPEČENIM SIROM
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...
KARAMELIZIRANA ČEBULA
20 min
Praženje
Karamelizirana čebula je nepogrešljiv dodatek v pravem domačem hamburgerju in sendvičih nasploh, odlična pa je tudi kot priloga k mesu...