
SATARAŠ
Poleti, ko so vrtovi polni paradižnika, paprike, čebule… je idealen čas, da si pripraviš odličen sataraš, čez pa naribaš še parmezan. Božansko… Lahko ga pripraviš več, zamrzneš in v tej okusni jedi uživaš tudi pozimi. Ta recept je še od moje stare mame, ki je vedno imela velik vrt, kjer sem ji včasih rada pomagala. Rekli smo mu »tenstan paradajz«.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 zreli paradižniki
1 paprika
1 čebula
4 jajca
1 žlička sladkorja
Poper
Bio mediteranska sol
Parmezan
Priprava
Prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na koščke narezan olupljen paradižnik in papriko, začinimo z Bio mediteransko soljo, poprom in žličko sladkorja. Paradižnik najlažje olupimo tako, da ga za minuto potopimo v vrelo vodo.
Kuhamo pol ure, da se zgosti. Dodamo razžvrkljana jajčka in počasi kuhamo, da zakrknejo. Obrnemo in posujemo z naribanim parmezanom, da se stopi. Za lepši izgled lahko jajca tudi cela ubijemo v ponev, da zakrknejo na paradižniku.
Kategorije
Oglejte si