
ZAPEČENA ZELENJAVA S SIROM
Kadar želiš nekaj zelenjavnega in enostavnega za kosilo, je zapečena zelenjava s sirom odlična in nadvse okusna izbira. Vse skupaj lahko pripraviš samo v eni ponvi.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
1 čebula
2 korenčka
1 rdeča paprika
2 manjša krompirja
1 koromač
1 jajce
1 dl kisle smetane
100 g naribanega parmezana
Bio konopljina sol
Priprava
Sesekljano čebulo prepražimo, nato dodamo na kolobarje narezana korenčka, na rezine narezano papriko, čez čas pa še krompir in koromač, narezana na rezine. Prej bolj na suho pražimo, zdaj pa čisto malo zalijemo (cca 0,5 dl vode) in pustimo, da se pokrito duši 10 minut. Nato odkrijemo in še popečemo, da zelenjava še ni čisto kuhana. Začinimo z Bio konopljino soljo.
Nato prelijemo z razžvrkljanim jajcem, ki mu dodamo 1 dl kisle smetane ali mleka in prav tako začinimo z Bio konopljino soljo. Po vrhu potresemo z naribanim sirom ali parmezanom in še pol ure pečemo v pečici, da se vse skupaj lepo zapeče.
Zabavno pri tem je, da lahko uporabimo katero koli zelenjavo - kar je pač v hladilniku. Pa še to, vse skupaj lahko pripravimo v samo eni ponvi. Če postrežemo kot samostojno jed s solato, tole zadostuje za dve do tri osebe. Kot priloga pa bo zadoščalo za štiri. Dober tek!
Kategorije
Oglejte si