ZAPEČEN PIŠČANEC Z GORČICO IN SIROM
Zapečen piščanec z gorčico in sirom
je enostavni recept in odličena izbira za vse ljubitelje sira. Kombinacija gorčice, sira in smetane nam na koncu da neverjetno okusno jed, ki jo brez skrbi postrežemo tudi ob posebnih priložnostih. Pri tem receptu uporabimo Bio konopljino sol, ki popestri sam okus piščanca.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 piščančji ali puranji zrezki
1 čebula
5 rezin toast sira v lističih
2 žlički gorčice
1 smetana za kuhanje
Bio konopljina sol
Priprava
V ponvi na vročem olju popečemo piščančje zrezke, ki smo jih začinili z Bio konopljino soljo. Predenemo jih na krožnik in v isti ponvi prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, jo zalijemo s smetano za kuhanje in malo vode. Pokuhamo 5 minut, po potrebi začinimo z Bio konopljino soljo.
V primerno velik pekač prelijemo smetanovo omako in nanjo naložimo zrezke, ki smo jih po zgornji strani namazali z gorčico. Damo v pečico, ogreto na 200°C za 30 minut. Nato po celi površini naložimo lističe toast sira in damo še za 5 minut v pečico, da se sir stopi. Za prilogo pripravimo pečen krompir, dušen riž, njoke ali kaj podobnega.
Kategorije
Oglejte si


