Velikonočna pojedina je velikokrat precej obremenjujoča za želodec, saj pojemo veliko “težke” hrane. Iva Verbnik na Med-over-net svetuje, kako si lahko velikonočne jedi privoščimo brez slabe vesti. Prvo in glavno pravilo v prehrani je zmernost, pravi Iva.
Praznične jedi lahko pripravimo na bolj zdrav način. Hren je vir vitamina C, kalija, vitaminov B skupine, železa, kalcija, magnezija, fosforja. Ima majhno kalorično vrednost in veliko vlaknin. To, kar za azijske dežele v prehrani pomeni ingver, takšno podobno vlogo ima v naši prehrani hren. Če smo v času praznikov pojedli kakšno jajce (pre)več, pa si vzemimo nekaj predaha in uživajmo lažje prebavljivo hrano, bogato z vlakninami, veliko sveže listne zelenjave, ki jo je v teh dneh v izobilju in jo lahko tudi naberemo v naravi.
Celoten članek si lahko preberete na Med-over-net tukaj.