Zdrava prehrana: naša Iva je pripravila delavnico za prostovoljce Rdečega križa

Delavnica Rdecega kriza za prostovoljce

V petek, 14. aprila 2023, je naša Iva Verbnik pripravila delavnico o zdravi prehrani za prostovoljce Rdečega križa.

Iva je živilska tehnologinja, z magisterijem upravljanja sistemov kakovosti. Ima več kot 20 let delovnih izkušenj v sektorju živilske industrije, pri tem pa se osredotoča predvsem na varnost hrane. Je tudi navdušenka zdrave prehrane in je s prostovoljci Rdečega križa delila svoje znanje o uporabi divjih rastlin ter plevelov v vsakodnevni prehrani. Pokazala jim je nekaj receptov zdrave prehrane, kako pripraviti enostavne jedi iz samoniklih rastlin, ki so pravo bogastvo mikro hranil.

Marsikatero rastlino večkrat označimo za plevel, pa je v resnici zelo užitna in zdravilna. Pripravili so odlične jedi iz bršljanske grenkuljice, japonskega dresnika, krompirjevke, navadnega rmana, trpotca, čemaža, velike koprive, regrata in marjetic. Več o dogodku najdete tukaj.

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn