/
/
/
KARAMELIZIRANA ČEBULA
KARAMELIZIRANA ČEBULA

KARAMELIZIRANA ČEBULA

Karamelizirana čebula

je nepogrešljiv dodatek v pravem domačem hamburgerju in sendvičih nasploh, odlična pa je tudi kot priloga k mesu z žara. S svojim sladkastim okusom daje krasen kontrast mesnim jedem.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Praženje
20 min

Sestavine

2 čebuli
1 žlica masla
BarBioQ
2 žlici balzamičnega kisa

Priprava

Čebulo narežemo na rezine in jo popražimo na maslu. Ko se že zmehča, jo začinimo z z 1-2 žličkama BarBioQ in prilijemo balzamični kis. Pokrito dušimo še kakšnih 15 minut, da je karamelizirana čebula čisto mehka.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

KARAMELIZIRANA ČEBULA

BarBioQ + Darilo

5,50 

Oglejte si

Podobne recepte

Popečeni jurčki s parmezanom
20 min
Pečenje
Letos je gob v izobilju, zato si jih lahko privoščimo v najrazličnejših jedeh. Popečeni jurčki s parmezanom so manj znana,...
ZELENJAVA IZ PEČICE S POPEČENIM SIROM
40 min
Pečenje
Zelenjava iz pečice s popečenim sirom je moja izbira, kadar nimam veliko časa. Pripravim si BarBioQ zelenjavo, ki jo spečem...
PEČEN KROMPIRČEK
70 min
Pečenje
Če spomladi dobiš izvrsten mlad krompir, najboljši je kifeljčar, potem za izvrstno kosilo ali večerjo potrebuješ le še dobro sol...