OMLETA S SIROM IN PARADIŽNIKOM
Omlete so enostavne jedi, ki jih lahko pripravijo tudi otroci. Če jih obogatimo z različno zelenjavo, sirom, šunko… narezano na koščke, pa lahko postanejo prava poslastica. Mi imamo v omleti najraje na koščke narezano čebulo, papriko in paradižnik. Pa tudi sir, ki se na vroči omleti lepo stopi, ne sme manjkati.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
4 jajca
1 žlica sesekljanega paradižnika
1 žlica sesekljane paprike
1 žlica sesekljane čebule
Pest naribanega sira
1 žlica oljčnega olja
BarBioQ ali Bio brusnična sol
Priprava
Zelenjavo drobno sesekljamo. Jajca razžvrkljamo in jih začinimo z BarBioQ, Bio brusnično soljo ali katero drugo zeliščno soljo. Tako dobimo vsakokrat drugačen okus in omleta je vedno nekaj posebnega. V večji ponvi na oljčnem olju popečemo čebulo, nato dodamo še papriko in paradižnik ter prepražimo. Prelijemo z jajci in potresemo z naribanim sirom. Počakamo, da jajca zakrknejo in se sir stopi. Omleto zvrnemo na krožnik in jo prepognemo čez pol. Postrežemo s kosom kruha in narezanimi paradižniki, ki smo jih začinili z Bio mediteransko soljo.
Kategorije
Oglejte si


