Blog: 7 razlogov, zakaj je dobro, da otroke vključiš v pripravo hrane

Kot najbrž že veš, smo letos pripravili Malo šolo kuhanja za otroke, v kateri preko video receptov otroke (in starše) spodbujamo k samostojni pripravi obrokov. Kar nekaj od vas mi je že javilo, da ste od naših video receptov dobili navdih za enostavne in zdrave jedi, ki jih lahko pripravijo vaši otroci samostojno.

Obstaja vsaj 7 razlogov, zakaj je dobro, da otroke vključiš v pripravo hrane

1. Ugotovljeno je, da bodo otroci, ki sodelujejo pri sestavi jedilnika in pripravi hrane, le-to z veliko večjim veseljem pojedli. Če ne verjameš, poskusi s to taktiko in hitro ti bo jasno, kako se jim po pripravi hrane apetit poveča.

2. Kuhanje je prav tako način za tkanje tesnih vezi med otroci in starši. Otroci vam bodo med kuhanjem zaupali marsikaj, kar vam mogoče ne bi. Ko se bodo z mislimi zatopili v pripravo hrane, se jim bo obenem razvezal tudi jezik.

3. Medtem, ko se otrok uči kuhanja, se bo obenem naučil tudi, katera živila so zdrava in katera ne. Zakaj ne bi otrok poleg kuhanja učili tudi o pomenu zdravega prehranjevanja?

4. Ker morajo otroci pogosto pokukati v kakšen recept v knjigi, si s tem širijo besedni zaklad in dobijo zalet za branje, ki ga morda ne marajo. Prav tako ob kuhanju izboljšajo matematične spretnosti, saj štejejo in tehtajo. Na ta način prav tako razvijajo ustvarjalnost.

5. S kuhanjem lahko otroka naučimo tudi timskega dela, saj pri kuhanju pogosto sodelujejo tudi sorojenci. Uspeh pri pripravi jedi je lahko povezan tudi z razumevanjem navodil.

6. Kuhanje spodbuja razvoj otrokovega mišljenja, saj otroci med pripravo hrane živila razporejajo, analizirajo in primerjajo.

7.  Verjeli ali ne, pa je kuhanje tudi odlična veščina za razvoj otrokovih motoričnih sposobnosti. Med gnetenjem, oblikovanje, ribanjem in mešanjem otroci razvijajo grobo in fino motoriko.

 

Pri nas smo se odločili, da bomo to poletje čim več otrok naučili kuhanja. Prav s tem namenom smo pripravili Malo šolo kuhanja za otroke, v kateri se bodo tvoji otroci, preko enostavnih in zabavnih VIDEO RECEPTOV naučili kuhanja.

 

Katere recepte smo za tvoje najmlajše ali pa zate pripravili tokrat? 

Za ogled video receptov, klikni na povezavi:

Solata z mlado špinačo, parmezanom in pinjolami

Odličen sendvič s tuno

Zakaj ne bi kuhanja naučili tudi tvojih nečakov, prijateljev, znancev in sosedov? Deli novico z drugimi!
Imaš še kakšno prijateljico, sodelavko ali znanko, ki si prav tako želi, da postanejo njeni otroci v kuhinji samostojni? Pošlji ji povezavo na www.barbios.si in tudi njej oziroma njemu bomo pošiljali video recepte za slastne ter predvsem zdrave jedi, ki bodo razveselile male kuharske mojstre.

Kaj zate pripravljamo v nadaljevanju in kako lahko ostaneš na tekočem z dogajanjem v naši kuhinji?

Video recepte bom vsak teden objavljala na našem FB profilu. KLIKNI TUKAJ in všečkaj Barbio’s FB profil, da boš vse poletje seznanjen/a z novimi recepti.

Kako lahko pri Mali šoli kuhanja za otroke sodeluješ tudi ti?

  1. Pošlji nam kakšno idejo za recept.
  2. Daj nam kakšen namig, koliko so stari tvoji otroci, da bomo lažje pripravili recepte zanje.
  3. Videe, ki ti jih bomo pošiljali po mailu in jih zate objavljali na našem FB profilu, deli z znanci in prijatelji. S tvojo pomočjo lahko kuhanja naučimo še več ljudi.
  4. Sporoči nam, kje bi lahko videe še delili oz. objavili.

V prejšnjem mailu pa smo s tabo delili recepte, ki si jih lahko ogledaš na povezavi spodaj. Za ogled vsakega od receptov KLIKNI na povezave:

Tortilje s piščancem
Omleta s sirom
Testenine z bolonjsko omako
Krompirjev čips s parmezanom
Bananin smuti z Bio brusnicami v prahu
Ričet s prekajenim mesom

Slastna kremna rižota

Naše izdelke pa najdeš na povezavi TUKAJ.

Pa dober tek ti želim!

Barbara in Barbio’s, ki ti olajšata kuhanje

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn