Hočeš pripraviti piknik, na katerem se bodo vsi oblizovali in hvalili tvoje kuharske sposobnosti? Tukaj je nekaj namigov…
Pripravi svoje specialitete, ki bodo naravne in brez ojačevalcev okusa ali konzervansov, torej nabavi naravno meso in ga po svoje začini. To ti zelo olajšajo zeliščne soli: bio konopljina sol je denimo nepogrešljiva na piščancu, bio mediteranska sol pa na govedini ali žrebičku.
Če bodo na mizi čevapčiči, jih prav tako hitro pripraviš doma, pa še družinske člane lahko povabiš k sodelovanju pri oblikovanju čevapov. Še moj skrivni recept za cca 1 kg mase: vzameš pol mlete govedine in pol svinjine. Dodaš eno sesekljano in na masti prepraženo čebulo, 200 g drobtin, bio mediteransko sol, 1 jajce in eno čajno žličko sode bikarbone. Zmešaš in oblikuješ čevapčiče. Pečeni bodo rahli in sočni, da se bodo vsem sline cedile.
Še več receptov za priloge in solate najdeš med recepti.