Recept: Enolončnica z drobovino

Drobovina je v naši prehrani nekoliko zapostavljena, vendar pa vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Če je občasno na mizi, je zelo priporočljiva, sploh če gre za meso naravno krmljenih živali. Otroci sicer malo vihajo nos, kakšen košček pa le pojedo. 🙂

Tole odlično enolončnico z drobovino in lečo sem pripravila takole: najprej sem prepražila sesekljano čebulo, jo zalila z 1 dl rdečega vina in dušila, da je povsem izparelo. Nakar sem dodala drobno narezano drobovino, takšno naša dva nekako lažje preneseta. 🙂 Kakšnih 5 minut sem dušila, nato pa dodala narezan korenček, papriko in zeleno, ter zalila s približno 1 l vroče vode, v kateri sem raztopila žličko Biogette. Dodala sem še nekaj leče, da je juha bolj hranljiva. Lahko pa bi namesto leče zakuhala vanjo cmočke. Kuhala sem 20 minut, nato pa juho zgostila z žličko moke in paradižnikove mezge, ki sem ju zmešala z malo vode. Še 10 minut in juha je pripravljena!

Zraven se priležejo palačinke, cmoki ali kakšen sladek narastek. Dober tek!

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn