Recept: Pirin narastek z malinovo omako

Za pirin narastek skuhamo 300 g pirinega zdroba v 1 l mleka z eno kocko masla in ščepcem soli. Ko je ohlajen, stepemo 4 rumenjake s 4 žlicami sladkorja in vanilijo oz. vanili sladkorjem, nato pa še 4 beljake. Oboje previdno primešamo zdrobu, nato pa vlijemo v namaščen pekač. Pečemo 45 minut na 200 stopinj, da postane zlato zapečen.

Malinovo omako pa naredimo iz enega zavitka zamrznjenih malin ali enake količine svežih. Osladimo jih z agavinim sirupom ali sladkorjem ter zavremo. Prelijemo čez narastek in uživamo. Dober tek!

Če zraven pripravimo še čemaževo juho, imamo odlično, lahko in zdravo kosilo 🙂

Delite z ostalimi:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dolgo pričakovana

Brezplačna eknjiga

30 zelo okusnih receptov, ki jih lahko pripravite v manj kot 30ih minutah.

Ti lahko pomagam pripravit piknik?

Če si za, potem imam zate veselo novico.

Pred kakšnim tednom sem imela idejo o tem, da ti pomagam pripraviti perfekten piknik.

Ker nisem čisto točno vedela, kako se bi tega lotila, je trajalo malo dlje, kot sem na začetku predvidevala.

Ampak sedaj imam vse pripravljeno.