Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Recept: pita s šparglji in čemažem

Najprej pripravimo krhko testo: na hitro zamesimo 200 g pirine ali navadne moke, 100 g masla, jajce, sol. Oblikujemo v okrogel ploščat hlebček in damo v hladilnik za eno uro.

Medtem pripravimo nadev: 300 g skute, 100 g sladke smetane, 1 jajce in Bio provansalsko sol zmešamo. 100 g na koščke narezane slanine temeljito prepražimo, da je hrustljava. Preložimo na krožnik. Na isti maščobi na hitro popražimo še 500 g na koščke narezanih špargljev, ki jim na koncu dodamo še seskljan čemaž, da ovene in čisto malo zalijemo z vodo. Rahlo začinimo z Bio provansalsko soljo. Ko voda izpari, je pripravljeno.

Šparglje prej prelomimo in spodnje olesenele dele zavržemo, lahko pa iz njih pripravimo špargljevo juho.

Testo razvaljamo 2 cm širše, kot je pekač za pite. Položimo ga v pekač in pritisnemo po robovih. Odvečno testo porabimo za morebitne luknje, nič se preveč ni treba glede tega sekirat. Testo na pekaču damo za pol ure v zmrzovalnik, nato v segreto pečico na 200 stopinj za 10 minut. Vzamemo iz pečice, obložimo s šparglji in čemažem, posujemo s slanino in prelijemo s skuto. Ponovno pečemo še cca 30 minut, da je zlato zapečena.

Kdo pravi, da je težko narediti pito! Meni so kar nekakšen fetiš, kar naprej bi jih delala 🙂

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn