Recept: rižota s čemažem

Še en odličen in predvsem hiter recept za rižoto s čemažem. To je res kosilo v pol ure!

Sesekljano čebulo prepražimo na maslu ali olju. Dodamo cca 400 g na koščke narezanega piščanca. Medtem na kolobarje narežemo 2 korenčka in ju dodamo mesu. Po 15 minutah dodamo šopek sesekljanega čemaža in nato še cca 300 g riža arborio, ta je najboljši za rižote. Malo popražimo, da riž postekleni. Zalijemo s kozarcem suhega belega vina. Medtem zakuhamo 1 žličko Biogette v liter vode. Ko vino izpari, zalivamo rižoto z jušno osnovo iz Biogette in vmes mešamo. Po 15 minutah je riž kuhan, vse skupaj pa naj ne bo presuho. Pustimo še 5 minut stati, nato pa vmešamo veliko pest naribanega parmezana ali kocko masla.

Res hitro in zdravo kosilo, boljše od vsakega sendviča 😉

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn