Recept: Zapečeni šparglji s slanino in mozzarello

Slanina in mozzarella sta pika na i temu odličnemu receptu za šparglje. Pol kg špargljev narežemo na 2 cm koščke in jih 5 minut blanširamo v vreli vodi. Odcedimo in razporedimo v namaščen pekač. Prepražimo nasekljano čebulo in kakšnih 10 dag na palčke ali trakce narezane pečene pancete, da postane hrustljava. Dodamo še dva stroka nasekljanega česna in razporedimo po špargljih.

2 jajci in lonček kisle smetane razžvrkljamo in začinimo z muškatnim oreškom, šopkom sesekljane bazilike, poprom in Bio provansalsko soljo. Prelijemo prek špargljev. Pečemo 20 minut pri 200°C, nato po vrhu naložimo rezine mozzarelle in še za 10 minut vrnemo v pečico. Namesto mozzarelle lahko uporabimo tudi kakšen drug sir (npr. edamec), ki ga naribamo preko špargljev, že preden jih damo v pečico.

Recept je res enostaven, šparglji pa so na ta način izredno okusni. Še pri ločevalni dieti ta recept pride prav 😉

Delite z ostalimi:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dolgo pričakovana

Brezplačna eknjiga

30 zelo okusnih receptov, ki jih lahko pripravite v manj kot 30ih minutah.

Ti lahko pomagam pripravit piknik?

Če si za, potem imam zate veselo novico.

Pred kakšnim tednom sem imela idejo o tem, da ti pomagam pripraviti perfekten piknik.

Ker nisem čisto točno vedela, kako se bi tega lotila, je trajalo malo dlje, kot sem na začetku predvidevala.

Ampak sedaj imam vse pripravljeno.