Slanina in mozzarella sta pika na i temu odličnemu receptu za šparglje. Pol kg špargljev narežemo na 2 cm koščke in jih 5 minut blanširamo v vreli vodi. Odcedimo in razporedimo v namaščen pekač. Prepražimo nasekljano čebulo in kakšnih 10 dag na palčke ali trakce narezane pečene pancete, da postane hrustljava. Dodamo še dva stroka nasekljanega česna in razporedimo po špargljih.
2 jajci in lonček kisle smetane razžvrkljamo in začinimo z muškatnim oreškom, šopkom sesekljane bazilike, poprom in Bio provansalsko soljo. Prelijemo prek špargljev. Pečemo 20 minut pri 200°C, nato po vrhu naložimo rezine mozzarelle in še za 10 minut vrnemo v pečico. Namesto mozzarelle lahko uporabimo tudi kakšen drug sir (npr. edamec), ki ga naribamo preko špargljev, že preden jih damo v pečico.
Recept je res enostaven, šparglji pa so na ta način izredno okusni. Še pri ločevalni dieti ta recept pride prav 😉