RIŽOTA S KOROMAČEM IN KURKUMO
Rižote so pri nas kar pogosto na meniju, ker običajno vse skuham v eni ponvi. Tudi pogrejem jo lahko, če kaj ostane. Včasih jo skuham en dan, pa jo jemo potem še naslednji dan za kosilo. Rižota s koromačem in kurkumo mi je sploh všeč, ker želim, da smo kakšen dan tudi brez mesa. Lahko pa jo pripraviš tudi s koščki piščanca.
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
350 g riža arborio (za rižote)
1 čebula
1 koromač (lahko 2 manjša)
2 korenčka
2 žlici oljčnega olja
50 g masla
50 g parmezana
1 žlička kurkume
Poper
1-2 žlički Biogette
Priprava
Najprej zavremo približno 1 l vode, ki ji dodamo 1-2 žlički Biogette. To bo naša jušna osnova, ki je v trenutku pripravljena, medtem ko je kuhanje prave jušne osnove res dolgotrajno. Sesekljano čebulo prepražimo na oljčnem olju in polovici masla. Nato dodamo na kolobarje narezan korenček in na koščke narezan koromač, ki mu prej odstranimo stržen. Dodamo še eno žličko kurkume in riž ter na kratko popražimo.
Zalijemo z zajemalko jušne osnove. Na nizkem ognju počasi mešamo, dokler tekočina ne izgine in nato ponovno zalijemo z zajemalko jušne osnove. To ponavljamo cca 15 minut, dokler riž ni kuhan. Rižoto potresemo z naribanim parmezanom, popramo, po potrebi dodamo še Biogetto in preostalo maslo. Premešamo in pustimo stati 5 minut, da se okusi prepojijo. Rižota mora biti kremna, ne preveč suha. Na krožniku jo dodatno potresemo s parmezanom in sesekljanim peteršiljem.
Kategorije
Oglejte si


