Brezplačna dostava ob nakupu nad 30 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 30 €

/
/
/
RIŽOTA S KOROMAČEM IN KURKUMO
RIŽOTA S KOROMAČEM IN KURKUMO

RIŽOTA S KOROMAČEM IN KURKUMO

Rižote so pri nas kar pogosto na meniju, ker običajno vse skuham v eni ponvi. Tudi pogrejem jo lahko, če kaj ostane. Včasih jo skuham en dan, pa jo jemo potem še naslednji dan za kosilo. Rižota s koromačem in kurkumo mi je sploh všeč, ker želim, da smo kakšen dan tudi brez mesa. Lahko pa jo pripraviš tudi s koščki piščanca.

Delite z ostalimi:

OSEBE

METODA

ČAS PRIPRAVE

4
Kuhanje, Praženje
30 min

Sestavine

350 g riža arborio (za rižote)
1 čebula
1 koromač (lahko 2 manjša)
2 korenčka
2 žlici oljčnega olja
50 g masla
50 g parmezana
1 žlička kurkume
Poper
1-2 žlički Biogette

 

Priprava

Najprej zavremo približno 1 l vode, ki ji dodamo 1-2 žlički Biogette. To bo naša jušna osnova, ki je v trenutku pripravljena, medtem ko je kuhanje prave jušne osnove res dolgotrajno. Sesekljano čebulo prepražimo na oljčnem olju in polovici masla. Nato dodamo na kolobarje narezan korenček in na koščke narezan koromač, ki mu prej odstranimo stržen. Dodamo še eno žličko kurkume in riž ter na kratko popražimo.

Zalijemo z zajemalko jušne osnove. Na nizkem ognju počasi mešamo, dokler tekočina ne izgine in nato ponovno zalijemo z zajemalko jušne osnove. To ponavljamo cca 15 minut, dokler riž ni kuhan. Rižoto potresemo z naribanim parmezanom, popramo, po  potrebi dodamo še Biogetto in preostalo maslo. Premešamo in pustimo stati 5 minut, da se okusi prepojijo. Rižota mora biti kremna, ne preveč suha. Na krožniku jo dodatno potresemo s parmezanom in sesekljanim peteršiljem.

Kategorije

Zelenjavne jedi in priloge
Testenine
Solate
Sladice
Rižote
Predjedi in prigrizki
Omake
Morske jedi
Mesne jedi
Juhe

Izdelki, ki smo jih uporabili pri receptu:

RIŽOTA S KOROMAČEM IN KURKUMO

biogetta

Biogetta

6,20 33,48 

Oglejte si

Podobne recepte

RIŽOTA Z BUČO
30 min
Kuhanje
Buče so nam na voljo celo jesen in zimo. Iz njih lahko pripravimo veliko okusnih jedi, tudi odlično in okusno...
PAELLA Z MORSKIMI SADEŽI
40 min
Kuhanje, Praženje
Paella z morskimi sadeži je ena najbolj znanih španskih jed, ki prihaja iz Valencie. Valencijci paello štejejo za enega od...
AJDOVA KAŠA S ŠPARGLJI
30 min
Kuhanje, Praženje
Ali veš, da vsebuje ajdova kaša s šparglji 15 % visoko kakovostnih in lahko prebavljivih beljakovin, ki jih telo skoraj...