SMETANOVE MURKE S STROČJIM FIŽOLOM
Smetanove murke s stročjim fižolom so recept moje stare mame Trezike, ki je bila Štajerka in je kumaram pravila murke. Gre za odlično, lahko poletno kosilo, po katerem se ne počutiš utrujeno in zaspano, ampak ti da energijo za nove izzive. Kumara je namreč bogata s kalijem, magnezijem, kalcijem, železom, kromom, manganom, bakrom, cinkom, fluorom in ima veliko selena ter vitamina E. Prava eksplozija vitaminov in mineralov!
Delite z ostalimi:
OSEBE
METODA
ČAS PRIPRAVE
Sestavine
6 velikih krompirjev
2-3 kumare
2-3 stroki česna
0,5 lončka kisle smetane
1-2 žlički Biogette
Poper
Ocvirki (po želji, vendar priporočam)
Stročji fižol
Priprava
Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega v bolj malo vode (toliko, da prekrije krompir), da so murke potem goste. Dodamo tudi Biogetto, ki je pri tem receptu tista pika na i, ki resnično obogati okuse.
Medtem naribamo kumare in jih pustimo stati 10 minut, da spustijo vodo. Ko je krompir kuhan, lonec odstavimo in mu dodamo ožete kumare. Dodamo še 2-3 stisnjene stroke česna in pol lončka kisle smetane. Vse skupaj pretlačimo in še dve minuti pokrito kuhamo na nizkem ognju. Med kuhanjem poskusimo in če nam je všeč več česna ali česa drugega, ga mirne duše še dodamo.
Na krožniku je murke treba malo popoprati, uživači pa si jih bodo zabelili še z ocvirki. Zraven nujno sodi še kuhan stročji fižol, prav tako zabeljen z ocvirki. Ko stročjega fižola ni več na voljo, pa včasih pripravim murke tudi s kuhanim fižolom v zrnju. Dober tek!
Kategorije
Oglejte si


