Video recept za rešitev v sili: Krompirjev zos

Videoposnetek priprave jedi si lahko ogledate tukaj

Barbio’s, vrhunski zelenjavni in zeliščni eko izdelki, ki ti olajšajo kuhanje, jedi pa so še bolj okusne. Tudi če si čisti začetnik, z lahkoto skuhaš jed, ki jo bodo vsi pohvalili. Pomagali ti bodo naši izdelki in naši recepti. Poišči jih tukaj!

Oglej si še druge recepte in deli jih s prijatelji! Več…

Se ti je kdaj zgodilo, da je bilo treba na hitro nekaj skuhat, pa ni bilo čisto nič doma, v hladilniku vse prazno? Tale recept je ravno za take priložnosti. Čebula in krompir sta skoraj zmeraj doma in v pol ure lahko pripraviš tale okusen krompirjev zos. Tako ga je imenovala moja stara mama in tudi jaz mu še vedno tako pravim. Vedno me spomni na otroštvo. Pri stari mami je bil običajno na mizi ob ponedeljkih, ko je bilo treba porabiti govedino iz juhe.

Naredila ga je pa takole: cca 8 velikih krompirjev olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo do mehkega cca 20 minut, toliko da je pokrito z vodo, začinimo pa z malo žličko Biogette. To je pika na i pri tem receptu in da krompirju res bogat okus, saj je pripravljena iz zmlete sveže zelenjave in naravne morske soli.

Medtem na žlici masti ali druge maščobe prepražimo sesekljano čebulo. Na koncu dodamo žličko sladke rdeče paprike in žlico paradižnikove mezge. Mmmm, to tako lepo zadiši! Stara mama je prepražila tudi žlico moke, vendar jo jaz izpustim. Zalijemo z vodo iz krompirja in malo pokuhamo, nato zlijemo h krompirju in še malo prekuhamo. Temeljito pretlačimo, za okus pa dodamo žličko hrena in žlico jabolčnega kisa. To dvoje prilagodimo svojemu okusu.

Postrežemo lahko z narezano kuhano govedino, lahko pa jo tudi izpustimo ali nadomestimo s kakšnim drugim mesom.

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn