Provansalska kuhinja je v veliki meri podobna sredozemski. Obilno uporablja olivno olje, začimbe, zelenjavo in morske sadeže. Misel na Provanso nam pričara vonj zelišč, predvsem sivke, bogata proizvodnja zelišč pa se odraža tudi na tamkajšnji kuhinji. Južno sonce daje moč paradižnikom, artičokam in jajčevcem, ki predstavljajo zelenjavno osnovo za številne jedi. Aioli, tapenade, ratatouille, bouillabaisse, soupe au pistoustari so najznačilnejše jedi provansalske kulinarične tradicije. Timijan, šetraj, origano, sivka in koromač pa se pojavljajo v vseh dobrotah.
Bio provansalska sol je pripravljena iz lokalno in ekološko pridelanih zelišč, ki jih zmešamo z ročno pobrano tradicionalno morsko soljo iz Piranskih solin. Zelišča se zmeljejo tik pred postopkom predelave, zato imajo zeliščne soli Biogetta edinstven, vrhunski vonj in okus. Preizkusite Bio provansalsko sol pri pripravi jedi in si pričarajte čudovite okuse Provanse kar doma.
Odlična je za krepke enolončnice, narastke, zelenjavne jedi, krepke solate, ajdovo kašo z mesom in zelenjavo …
Sestavine: Ročno pridelana tradicionalna morska so iz Piranskih solin 90%, bio zelišča 10% (šetraj, origano, timijan, rožmarin, bazilika, sivka, žajbelj, koromač)
Neto teža: 100 g