Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Paket 100% bio brusnice v prahu

100% bio brusnice v prahu 70 g brez dodanega sladkorja ali sladil

100% bio brusnice v prahu so ročno nabrane v naravi in sušene cele, dodali jim nismo nobenih aditivov. So zakladnica vitaminov, mineralov in vlaknin. Vsebujejo veliko vitamina C, E, A, B1, B2, B3 in K. Med minerali so pomembni natrij, kalij, kalcij, mangan, magnezij ter fosfor. So tudi močan antioksidant.

1 žličko brusnic v prahu zmešaj v 2 dl tople vode in popij na tešče. Lahko pa jih dodaš tudi v jogurte, smutije, mueslije, skuto…

11,90 

Št. točk, ki jih prejmete ob nakupu izdelka: 12!
Št. točk, ki jih prejmete ob nakupu izdelka: 12!
Kategorije: ,

Bio divje brusnice v prahu so ročno nabrane v naravi in sušene cele, brez dodanega sladkorja. So zakladnica vitaminov, mineralov in vlaknin. Dodaj jih v muslije, jogurte, smutije, proteinske napitke… lahko pa jih piješ zjutraj na tešče, 1 žličko v 2 dl mlačne vode.

Brusnice so verjetno najbolj znane po svoji vlogi pri preprečevanju okužb mehurja in ledvic, zlasti pri ljudeh s ponavljajočimi se okužbami. Visoka raven antioksidantnih proantocianidinov (PAC) v brusnicah preprečuje, da bi se nekatere bakterije oprijele naše sluznice.  (najbolj pogost povzročitelj okužbe je bakterija E.Colli). Na ta način PAC v brusnicah preprečujejo okužbo.

Brusnice se ponašajo z visoko vsebnostjo hranil in antioksidantov. Švedi jih imenujejo kar rdeče zlato, saj so res vsestransko koristne in zdrave za naše telo.

Pol skodelice ali 55 gramov svežih brusnic, kar ustreza 1 žlički brusnic v prahu, vsebuje:
25 kalorij
0,25 g beljakovin
0,07 g maščobe
6,6 g ogljikovih hidratov, vključno z 2,35 g sladkorja
2 g vlaknin
5 mg kalcija
0,12 mg železa
3,5 mg magnezija
6 mg fosforja
44 mg kalija
1 mg natrija
0,05 mg cinka
7,7 mg vitamina C
0,5 mcg folne kisline DFE
35 ie vitamina A
0,72 mg vitamina E
2,75 mcg vitamina K
Brusnice vsebujejo tudi B vitamine, riboflavin, niacin in vitamin B6.