Je sol res škodljiva?

Mnogi mi pravijo, da soli ne uživajo, ker da je škodljiva. Pa je to res?

Resnica je povsem nasprotna: sol je za življenje nujno potrebna in je najpomembnejši mineral v našem telesu! Pretirana izguba soli je za vsako telo in sleherno celico velika izguba, ki terja tudi življenje, tako celice kot tudi telesa. Vezana je na vse minerale v telesu, najbolj na kalcij in fosfor in tvori z njima trio, ki mu pravimo proteza vezave in oblog vsega, kar je sestavljeno v telesu.

Sol nujno potrebujemo v krvi, plazmi, v limfi in vseh celicah, od katerih je odvisno sleherno življenje. Ščiti telo pred mrazom in toploto, pred infekcijami in pred predčasnim propadom. Pretirana izguba soli je za vsako telo in sleherno celico velika izguba, ki terja tudi življenje, tako celice kot tudi telesa. Vsak stres ali hiperfunkcija telesa terja večjo porabo soli, ker jo telo uporabi, da bi ohranilo alkalen PH. Pogosti prehladi ali vnetja in vse bolezni govorijo primarno o izgubi soli v telesu, o nemoči telesa in o neodpornosti.
Telo je kislo in nima več vezave soli z vodo, da bi postalo alkalno, dviguje se temperatura in obrambni mehanizem je obremenjen. Čutimo žejo in povečano pitje še bolj razsoli telo in odvajamo veliko vode. Z odvajanjem vode pa izgubljamo tudi druge minerale.

Delite z ostalimi:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dolgo pričakovana

Brezplačna eknjiga

30 zelo okusnih receptov, ki jih lahko pripravite v manj kot 30ih minutah.

Ti lahko pomagam pripravit piknik?

Če si za, potem imam zate veselo novico.

Pred kakšnim tednom sem imela idejo o tem, da ti pomagam pripraviti perfekten piknik.

Ker nisem čisto točno vedela, kako se bi tega lotila, je trajalo malo dlje, kot sem na začetku predvidevala.

Ampak sedaj imam vse pripravljeno.