Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Je sol res škodljiva?

Mnogi mi pravijo, da soli ne uživajo, ker da je škodljiva. Pa je to res?

Resnica je povsem nasprotna: sol je za življenje nujno potrebna in je najpomembnejši mineral v našem telesu! Pretirana izguba soli je za vsako telo in sleherno celico velika izguba, ki terja tudi življenje, tako celice kot tudi telesa. Vezana je na vse minerale v telesu, najbolj na kalcij in fosfor in tvori z njima trio, ki mu pravimo proteza vezave in oblog vsega, kar je sestavljeno v telesu.

Sol nujno potrebujemo v krvi, plazmi, v limfi in vseh celicah, od katerih je odvisno sleherno življenje. Ščiti telo pred mrazom in toploto, pred infekcijami in pred predčasnim propadom. Pretirana izguba soli je za vsako telo in sleherno celico velika izguba, ki terja tudi življenje, tako celice kot tudi telesa. Vsak stres ali hiperfunkcija telesa terja večjo porabo soli, ker jo telo uporabi, da bi ohranilo alkalen PH. Pogosti prehladi ali vnetja in vse bolezni govorijo primarno o izgubi soli v telesu, o nemoči telesa in o neodpornosti.
Telo je kislo in nima več vezave soli z vodo, da bi postalo alkalno, dviguje se temperatura in obrambni mehanizem je obremenjen. Čutimo žejo in povečano pitje še bolj razsoli telo in odvajamo veliko vode. Z odvajanjem vode pa izgubljamo tudi druge minerale.

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn