Bučna juha

Buče so nam na voljo celo jesen in zimo, saj se na hladnem obdržijo zelo dolgo časa. Izkoristimo to v zimskih mesecih, ko ni veliko lokalne zelenjave na voljo…

Hokaido ali podobno bučo prerežemo na pol in izdolbemo semenje. Pečemo v pečici, da se meso buče zmehča, kakšnih 30 min. Nato postrgamo bučno meso iz lupine. Na maslu svetlo prepražimo sesekljano čebulo, dodamo sesekljan česen in malo naribanega ingverja. Ne preveč, da okus ingverja ne prevlada. Na koncu dodamo še bučno meso, žličko Biogette, malo kajenskega popra in zalijemo z vodo. Zaradi Biogette nam ni potrebno kuhati jušne osnove, kar nam zelo poenostavi pripravo jedi. Kuhamo kakšnih 10 minut, nato zmiksamo s paličnim mešalnikom. Lahko dodamo tudi malo smetane.

Za popestritev te odlične juhe sem našla recept za pikantna bučna semena na gurman.si. Potresla sem jih po juhi, po kosilu pa smo pohrustali še preostanek bučnic, tako so bile dobre 🙂

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn