Tudi ti obožuješ to jed?
Burrata s pršutom in paradižnikom je zagotovo ena od najbolj priljubljenih večerij pri nas doma. Enostavna priprava, okus pa vrhunski.
Sir burrata je podoben mozzarelli, vendar je še bolj kremast in meni se zdi veliko okusnejši, sploh v tej kombinaciji. Če ga ne dobiš, bo tudi dobra bivolja mozzarella čisto ok.
Sestavine:
Cca 300 g Burrata sira
200 g pršuta
200 g češnjevih paradižnikov
Oljčno olje
Priprava:
Češnjeve paradižnike prerežemo na pol in jih razporedimo na večji krožnik ali lep pladenj.
Na vmesne prostore razporedimo rezine pršuta, ki jih zvijemo v nekakšne kupčke.
Nazadnje razporedimo še burrato, ki jo kar z roko natrgamo na za grižljaj velike kose.
Začinimo z Bio mediteransko soljo, vendar ne preveč, ker je že pršut slan, in radodarno pokapljamo z dobrim oljčnim oljem.
Zraven se prileže kos kruha in kozarec dobrega vina, ker je ta jed pravo razvajanje za naše brbončice.
Dober tek,
Barbara.
P.S. Da bodo takšni recepti vedno pri roki, si lahko na spodnji povezavi zelo ugodno zagotoviš mojo novo knjigo: Dobrote za vsak dan.