Recept: Pulled pork burger ali odličen domači burger

Pulled pork burger

Sestavine za 8 oseb:

  • Svinjsko pleče (cel kos)
  • Olje ali mast
  • 2 žlici BarBioQ
  • 8 sezamovih bombetk
  • Listi solate
  • Rezine paradižnika
  • Rezine sira (po želji)

Za BBQ omako:

  • 2 žlici majoneze
  • 3 žlice ketchupa
  • 2 žlički sojine omake
  • 2 žlički worchestrske omake (če jo imaš)
  • 2 žlički balzamičnega kisa

Priprava:

Recept je pripravljen za 8 oseb, ker je svinjsko pleče najbolje peči v celem kosu. Če ga kaj ostane, ga lahko uporabiš tudi naslednji dan za hladne sendviče ali obložene kruhke. Svinjsko pleče kar v pekaču  oblijemo z maščobo in nato na debelo vtremo z BarBioQ začimbno mešanico. Lahko uporabimo tudi glineno posodo s pokrovom. Pekač pokrijemo z alu folijo in damo v pečico na 200°C za 15 minut, nato znižamo temperaturo na 130°C in pečemo cca 6-8 ur. Vmes na vsako uro meso enkrat obrnemo.

BBQ omako pripravimo tako, da vse sestavine zmešamo. Če želimo pikantno, ji lahko dodamo čili omako po želji.

Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pečice in pustimo 15 min počivati. Vmes pripravimo bombetke, ki jih prerežemo, pogrejemo v ponvi in poljubno obložimo s solato, rezinami paradižnika, karamelizirano čebulo… Na to naložimo meso, ki ga kar v pekaču natrgamo z vilicami, da se napoji s slastno tekočino, v kateri se je peklo. Prelijemo z BBQ omako in pokrijemo z zgornjo stranjo bombetke.

Za vse prste obliznit…

Delite z ostalimi:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn