Recept: Gobova rižota z bučkami

Včasih se ti zgodi, da s prijetnega sprehoda po gozdu prineseš domov še kosilo ali večerjo. 😉 Tale jesenska rižota je izredno okusna, njena glavna sestavina pa so seveda gobice.

Eno veliko sesekljano čebulo svetlo prepražiš na masti ali kombinaciji masla in olja. Proti koncu dodaš še 2 sesekljana stroka česna. Gobice narežeš na rezine in jih posebej popečeš, da voda izhlapi. Lisičke pa je treba najprej za par minut pokuhati v vreli vodi. Na čebulo dodaš riž arborio (cca 1 skodelico oziroma za 4 osebe) in ga prepražiš, da postekleni. Zaliješ z 1 dl suhega belega vina. Medtem v 1l vode zakuhaš Biogetto in tako dobiš blago zelenjavno jušno osnovo, lahko pa bi uporabila tudi Bio provansalsko sol. Ko riž popije vino, zalivaš z jušno osnovo in mešaš, vse dokler riž ni kuhan.

10 minut pred koncem kuhanja dodaš na rezine narezane bučke, 2 minuti prej pa še gobice. Ko je kuhano, pustiš počivati 5 minut, nato vmešaš dobro pest naribanega parmezana ali kocko masla ali smetano za kuhanje. Kar je pri roki.

Delite z ostalimi:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dolgo pričakovana

Brezplačna eknjiga

30 zelo okusnih receptov, ki jih lahko pripravite v manj kot 30ih minutah.

Ti lahko pomagam pripravit piknik?

Če si za, potem imam zate veselo novico.

Pred kakšnim tednom sem imela idejo o tem, da ti pomagam pripraviti perfekten piknik.

Ker nisem čisto točno vedela, kako se bi tega lotila, je trajalo malo dlje, kot sem na začetku predvidevala.

Ampak sedaj imam vse pripravljeno.