Tele Jamiejeve mesne kroglice so res zelo okusne, še posebej na Barbio’s način 🙂
Najprej pripravimo mesne kroglice. Kakšen kilogram govejega ali mešanega mletega mesa zmešamo z 200 g drobtin, 1 na olju prepraženo sesekljano čebulo in česen, 1 žlica origana, pol žičke stolčenega ali mletega kumina (doda orientalski pridih, lahko pa ga tudi izpustiš), 1 žlica sesekljanega rožmarina, 1 jajce, poper in žličko Biogette. Dobro premešamo in oblikujemo majhne kroglice, ki jih z vseh strani popečemo na vročem olju.
Zalijemo z dvema zajemalkama paradižnikove omake, recept zanjo najdeš tukaj. Lahko jo narediš več in jo zamrzneš po porcijah. Odlični so tudi špageti s paradižnikom, lahko pa ji dodaš tudi mleto meso in dobiš bolognese. Potreseš z nasekljano svežo baziliko in natrgano mozzarello ter pri 200°C pečeš slabe pol ure, da je sir lepo stopi.
Postrežeš na lepinji z rukolo. Naši so bili navdušeni! 🙂