Pri nas imamo strašno radi tole lahko in okusno večerjo. Sedimo pri mizi in si na popečen toast ali prepečenec mažemo guacamole – ta nadvse okusen, zdrav in enostaven namaz iz avokada. Včasih si odrasli zraven privoščimo še kozarec dobrega vina. Ah, to je uživanje…
Sestavine za cca 4 osebe:
- 2-3 zreli avokadi
- 1 limeta
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1-2 mladi čebuli
- Pol žličke mletih koriandrovih semen
- Kajenski ali navaden poper, lahko tudi čili
- 2 žlici oljčnega olja
- Pol žličke Bio mediteranske ali Bio brusnične soli
Namaz pripraviš takole: zrele avokade prepoloviš, odstraniš koščico in z žlico izdolbeš meso. Takoj preliješ s sokom polovice limete, ker sicer avokado zelo hitro potemni. Nato ga pretlačiš z vilicami, kakor ti je všeč. Lahko do gladkega, ali da še ostanejo koščki. Zdaj ga začiniš z Bio mediteransko soljo (tudi z Bio brusnično soljo bi bilo ok), dodaš pol žličke zmletih semen koriandra, drobno sesekljano mlado čebulo, oljčno olje in polovico češnjevega paradižnika, ki ga prav tako sesekljaš. Po želji še začiniš s kajenskim poprom ali s čilijem in po potrebi dodaš še limetin sok ali katero drugo sestavino, dokler ni namaz ravno po tvojem okusu.
Vse skupaj zmešaš in naložiš na krožnik, zraven postrežeš še ostale češnjeve paradižnike.