Krompirjev “zos”

Krompirjev zos me vedno spomni na otroštvo. Pri stari mami je bil na programu ob ponedeljkih, ko je bilo treba porabiti govedino iz juhe 🙂

Naredila ga je pa takole: cca 8 velikih krompirjev olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo do mehkega toliko da je pokrito z vodo, začinimo pa z Biogetto. Medtem na masti ali drugi maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Na koncu dodamo žličko sladke rdeče paprike in žlico paradižnikove mezge. Mmmm, to tako lepo zadiši! Stara mama je prepražila tudi žlico moke, vendar jo jaz izpustim. Zalijemo z vodo iz krompirja in malo pokuhamo, nato zlijemo h krompirju. Temeljito pretlačimo, za okus pa dodamo žličko hrena in žlico jabolčnega kisa. To dvoje prilagodimo svojemu okusu. Postrežemo z narezano kuhano govedino.

Tokrat sem del krompirja poskusno nadomestila s topinamburjem. Bila je zelo okusna verzija 🙂

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn