Spomladi, ko raste zelo zdrav in hranljiv čemaž, si pripravi tole slastno rižoto s kamutom, piščancem, zelenjavo in čemažem. Namesto kamuta lahko uporabiš tudi piro, riž ali ješprenj, vedno bo rezultat slastna, zdrava in hranljiva jed.
Sestavine za 4 osebe:
- košček masla
- por
- puranja ali piščančja prsa (1 kos ali 200 g)
- 3 korenčki
- manjša rdeča paprika
- večji šopek čemaža
- skodelica kuhanega kamuta (300 g)
- parmezan
- 1 žlička Biogette
Priprava:
Kamut čez noč namočimo v hladni vodi. Naslednji dan ga precedimo in dolijemo svežo vodo ter kuhamo 50 minut. Odcedimo. Lahko ga skuhamo več in ga hranimo še par dni v hladilniku. Zelo okusen je tudi v različnih solatah.
Zelenjavo narežemo na koščke. Na maslu prepražimo por, da se zmehča, nato dodamo na kose narezano meso in prepražimo. Dodamo korenček in papriko, malo zalijemo in kuhamo 15 minut oziroma do mehkega. Začinimo z žličko Biogette, dodamo kuhan kamut in sesekljan čemaž ter še kakšno minuto pokuhamo, da se okusi prepojijo. Čemaža lahko damo kar precej. Pustimo stati 5 minut, na krožniku pa še posujemo s parmezanom.
Slastno, hranljivo in zelo zdravo!