Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Brezplačna dostava ob nakupu nad 50 €

Blog: Odličen velikonočni recept za namaz s hrenom

Priprave na veliko noč, najstarejši krščanski praznik, so že v polnem zamahu. Še malo pa se ti bodo solzile oči ob ribanju hrena in cedile sline ob pripravi okusnih jedi. Imaš že kakšno idejo, kako letos okrasiti pirhe?

Da pa ti ne bi zmanjkalo idej za pripravo jedi, s katerimi lahko letos presenetiš goste, sem zate pripravila nekaj namigov. Pri nas smo se na veliko noč pripravljali celo leto. Kaj mislim s tem? Raziskovala in testirala sem različne mešanice začimb in soli in naredila kar 3 nove izdelke.

S čim lahko popestriš okus katerekoli juhe?
S prvim izdelkom ti pomagam pri izboljšanju okusa vseh vrst juh. V kratkem videu TUKAJ ali po kliku na sliko spodaj si poglej, za kateri izdelek gre in kje ga lahko uporabiš.

2 nova izdelka iz bio brusnic

Druga dva izdelka pa sta Bio brusnična sol in Bio brusnice v prahu. Bio brusnična sol je odlična za popestritev vseh vrst solat, govedino, divjačino, rdeče zelje in druge jedi po tvojem okusu.

Iz brusnic, ki so odlična zakladnica vitaminov, mineralov in vlaknin, pa sem pripravila tudi Bio brusnice v prahu.  Bio brusnice v prahu so povsem naravne, brez dodanega sladkorja, konzervansov, barvil in drugih aditivov. So ročno nabrane v naravi in cele sušene, nato pa drobno zmlete. Uporabiš jih lahko za dodajanje v razne muslije, smutije, jogurte, kaše in podobno.

Ker pa bo za veliko noč hrena v izobilju, sem tokrat zate pripravila odličen recept.

Hrenov namaz z jajci za 4 osebe

  • 2  trdo kuhani jajci
  • 2-4 žlice sveže naribanega hrena
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 žlica jabolčnega ali belega vinskega kisa
  • 1-2 žlici kisle smetane
  • Ščepec Bio provansalske soli
  • Sveže mleti poper

Priprava

Trdo kuhani jajci olupiš in sesekljaš. Streseš ju v skledico, kjer ju zmešaš s polovico naribanega hrena, oljem, kisom, kislo smetano, Bio provansalsko soljo in poprom. Preostanek hrena dodajaš po okusu. Skledico pokriješ s folijo za živila in za nekaj časa shraniš v hladilnik, da se okusi lepo povežejo. Namaz postrežeš skupaj s kruhom.

Vesele velikonočne praznike ti želim in predvsem veliko dobrot na mizi!

Barbara in Barbio’s, ki ti olajša kuhanje

Delite z ostalimi:

Facebook
Twitter
LinkedIn