Recept: Slastna kremna rižota

Videoposnetek priprave jedi si lahko ogledaš tukaj.

Sestavine:

  • Skodelica riža
  • 250 g piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 2-3 korenčke
  • bučka (po želji)
  • parmezan
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička Biogette

Priprava

Sesekljamo čebulo, na kose narežemo meso, na kolobarje narežemo korenček in na koščke bučko. Najprej na žlici olja prepražimo čebulo, nato dodamo meso. Med mešanjem prepražimo. Dodamo korenček, malo zalijemo in dušimo 15 minut.

Medtem zavremo liter vode, ki ji dodamo zvrhano žličko Biogette. Po 15 minutah k mesu in korenčku dodamo riž in ga malo popražimo. Dodamo še bučke in zalijemo z vodo, v kateri smo zavreli Biogetto. Pustimo, da se na nizkem ognju kuha 15-20 minut. Poskusimo, če je riž dovolj kuhan in rižota dovolj začinjena. Če je treba, še malo zalijemo. Rižota mora biti kremasta, ne preveč suha.

Na koncu dodamo za veliko pest naribanega parmezana in premešamo. Čez 5 minut postrežemo.

Delite z ostalimi:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dolgo pričakovana

Brezplačna eknjiga

30 zelo okusnih receptov, ki jih lahko pripravite v manj kot 30ih minutah.

Ti lahko pomagam pripravit piknik?

Če si za, potem imam zate veselo novico.

Pred kakšnim tednom sem imela idejo o tem, da ti pomagam pripraviti perfekten piknik.

Ker nisem čisto točno vedela, kako se bi tega lotila, je trajalo malo dlje, kot sem na začetku predvidevala.

Ampak sedaj imam vse pripravljeno.